Onderwerp

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om recht te hebben op de belastingvermindering voor een individuele pensioentoezegging?

FAQ
Aan een zelfstandige bedrijfsleider kan steeds een individuele pensioentoezegging worden gedaan, de als beroepskost in de vennootschap aftrekbare premie wordt enkel beperkt door de 80%-regel.  Dit betekent dat u als bedrijfsleider een regelmatige, maandelijkse bezoldiging dient te ontvangen.

Alle details vindt u terug in volgend artikel: https://www.mysavings.be/nl/infocentrum/hoe-bepaal-ik-bezoldiging-in-de-80-regel.
 
Ontdek onze producten:
Gerelateerde artikels

Wyninckx-bijdrage op hoge aanvullende pensioenen: alle details

In 2012 voerde de programmawet de bijzondere socialezekerheidsbijdrage (Wijninckx-bijdrage) op hoge aanvullende pensioenen in. De invoering van die bijdrage gebeurt in 2 fases: de overgangsregeling en de definitieve regeling.  Geïndexeerd is de taks van toepassing op premies hoger dan 32.472 euro in 2018 en bedraagt vanaf 1 januari 2018 3% (voorheen 1,5%).
Dossiers

Zelfstandige in bijberoep en VAPZ: kan dit?

Het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen is een interessante formule voor ondernemers om een aanvullend pensioen op te bouwen. Onder bepaalde voorwaarden kunnen zelfstandigen in bijberoep hier eveneens gebruik van maken.
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek
Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?
Dat kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Bel ons
+32 2 318 15 51
Contacteer mij
Video afspraak