Onderwerp

aanvullend pensioen opbouwen door werknemers: welke formules bestaan er?

FAQ
U hebt vooreerst de individuele mogelijkheden zoals pensioensparen en lange termijnsparen. Daarnaast kunnen werkgevers hun werknemers een aanvullend pensioen aanbieden bovenop het loon dat zij ontvangen. In sommige sectoren is dit verplicht via collectieve arbeidsovereenkomsten. De opbouw van een aanvullend pensioen gebeurt door stortingen van de werkgever aan een pensioeninstelling.  In sommige gevallen kan ook de werknemer hierin sparen. Het kan gaan om een pensioenfonds of via een verzekeringsmaatschappij. In dat laatste geval is er sprake van een groepsverzekering.
Dankzij het aanvullend pensioen ontvangt u wanneer u met pensioen gaat een bepaald kapitaal, u kan dit ook als rente laten uitbetalen.
Ontdek onze producten:
Gerelateerde artikels

Allianz Excellence actie taks 1%

Tot 30 april 2019 (vervroegde afsluit mogelijk) neemt Allianz bij alle premiestortingen voor contracten “Allianz Excellence Tak 23” de helft van de premietaks (1%) voor zijn rekening.

Dit betekent dat u via MySavings een beleggingsverzekering tak 23 bijna zonder instapkosten en aan 1%premietaks kunt opstarten.

U investeert dus 1% méér in uw “Tak 23 Allianz Excellence”-contract.
Nieuws

Onze beoordeling op Google

Klanten gaven ons (4,90/5)
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek
Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?
Dat kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Bel ons
+32 2 318 15 51
Contacteer mij
Video afspraak