Aanvullend inkomen

Om uw levensstandaard te behouden, hebt u een aanvullend inkomen nodig voor het moment dat u niet meer werkt. Dat inkomen komt dan elke maand bovenop uw wettelijk pensioen en/of andere regelmatige inkomsten. Door zorgvuldig te plannen, garandeert u dat uw vermogen die last levenslang kan dragen. MySavings helpt u de formule te kiezen die aan uw noden beantwoordt.

Onze visie op uw aanvullend inkomen

MySavings raadt u aan om uw vermogen te zien als 1 groot geheel en een gedeelte af te splitsen dat u over een bepaalde periode volledig 'opeet'. Dit systeem biedt u een aantal voordelen:
 • U hoeft niet te raken aan de rest van uw vermogen én hebt de zekerheid van een vast maandelijks inkomen.
 • Psychologisch is het een grote geruststelling, omdat u niet maandelijks ergens iets hoeft te verkopen of 'af te halen'.
 • Het is een vertrouwd systeem, want u krijgt een vast maandelijks bedrag op uw rekening net als tijdens de rest van uw loopbaan.
 • Door de nieuwe financiële oplossingen en de gewijzigde fiscaliteit is het interessanter dan te leven van intresten en opbrengsten uit kapitaal ('knippen van een coupon').
 
Hoe doet u dat in de praktijk? Gebruik een spaarboekje en schrijf maandelijks een vast bedrag over of kies een formule met meer zekerheid via een verzekeraar. Verzekeraars bieden vaak oplossingen die speciaal ontworpen zijn om u een aanvullend inkomen te bieden.

Rente voor bepaalde tijd

Gegarandeerd een maandelijks vast inkomen?
Meer weten?

Tak 21 zonder roerende voorheffing

Opnames uit een tak 21 zonder roerende voorheffing.
Meer weten?

Rentenieren in 10 stappen

 1. Bepaal uw levensstandaard. Gebruik eventueel een budgetplanner om concreet te berekenen hoeveel u elke maand nodig hebt.
 2. Hoeveel bedragen uw regelmatige inkomsten (uit pensioen, huur, loon, extra’s...)?
 3. Hoe groot is het verschil per maand en per jaar? Hoeveel moet u bijpassen? Welk aanvullend inkomen hebt u met andere woorden nodig?
 4. Wat is uw levensverwachting? Meestal wordt rekening gehouden met 85 à 90 jaar.
 5. Hoe oud bent u vandaag? Hoeveel jaar moet u een aanvullend inkomen genereren?
 6. Wat is het kapitaal dat u dan nodig hebt? Gebruik eventueel onze rekentool. Voorbeeld: stel dat u maandelijks 500 euro nodig hebt gedurende 20 jaar. Dat is een totaal kapitaal van 100.000 euro.
 7. Is uw vermogen niet voldoende? Dan moet u uw plan bijstellen of extra vermogenselementen toevoegen zoals een eigen woning. Meer en meer Belgen moeten die meenemen in hun berekeningen.
 8. Bekijk uw vermogen als een taart en neem er een spie uit dat u een inkomen moet garanderen gedurende een bepaalde periode.
 9. Maak voor die spie een keuze uit de producten. U kan bijvoorbeeld kiezen voor een levenslange rente via lijfrenteformules of een formule met 8-jaarrente en elke 8 à 10 jaar de situatie herbekijken.
 10. Contacteer ons voor een concrete offerte en een berekening of voor aanvullend advies.
 
Resultaat: een veilig financieel plan dat u mentale rust geeft.
 

Vraag advies

Zoveel is duidelijk: de formules beschikbaar op de markt zijn veelzijdig. Het is dus niet eenvoudig om het product te kiezen dat het best bij u past. Onze financiële experten helpen u graag. Contacteer ons vrijblijvend voor een berekening en offertes op uw maat.
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek
Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?
Dat kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Bel ons
+32 2 318 15 51
Contacteer mij
Video afspraak