Flexibel beleggen (Tak 44)

Waarom tak 21 combineren met tak 23? 
De voordelen van een tak 21 zijn bekend. De taks mag dan ondertussen wel 2% bedragen, maar als u dankzij MySavings geen instapkosten hoeft te betalen en de roerende voorheffing van 30% uitspaart, blijft deze structuur voordelig op lange termijn.

Anderzijds zijn er meer en meer combinaties met tak 23 omdat de lange termijnrente nog steeds laag staat. Door deze 'tak 44' kan het rendement geoptimaliseerd worden.

Alternatief voor gestructureerde fondsen

Een gestructureerd fonds met kapitaalbescherming en van bepaalde duur beperkt het risico op verliezen. In het slechtste geval (behoudens faillissement van de emittent) krijgt u namelijk minstens uw inbreng terug. Anderzijds is de intekenperiode beperkt en ligt de looptijd vast. Bovendien bieden ze geen flexibiliteit: de beleggingsstrategie ligt vast. Van compartiment veranderen om in te spelen op een verandering is niet mogelijk. Het is dan beter om uw eigen portefeuille samen te stellen om uw kapitaal te beschermen en veiligheid, rendement, flexibiliteit, laagste kosten en transparantie te combineren. U doet dat heel eenvoudig op MySavings via een mix van tak 21 en tak 23 ('tak 44'). 
Start nu met een beleggingsverzekering bij Allianz: 
slechts 0,75% jaarlijkse beheerskosten op het gedeelte tak 23 en de Decavitrofee voor fondsbeheerder ODDO.
 
Lees ons volledig advies
DKV
Cardif
Axa
Generali
Baloise
ZA
NN
AG Insurance
Credimo
Vivium
Allianz

Onze beoordeling op Google

Klanten gaven ons (4,90/5)
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek
Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?
Dat kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Bel ons
+32 2 318 15 51
Contacteer mij
Video afspraak