RIZIV Sociale voordelen

Als geconventioneerde arts, kinesitherapeut, tandarts, apotheker, logopedist en zelfstandig verpleegkundige krijgt u jaarlijks een bedrag van het RIZIV als tegenprestatie voor de tarieven waaraan u zich als geconventioneerde moet houden.

Die toelage kan gebruikt worden voor de opbouw van een aanvullend pensioen en/of een aanvullende waarborg bij overlijden of arbeidsongeschiktheid.

Profiteer van de voordelen van uw Rizivtoelage gegarandeerd aan de laagste kosten via MySavings.

Klik hier voor een vergelijking van de waarborgen binnen het solidariteitspakket.

RIZIV-toelage voor artsen: hoeveel bedraagt deze?

Als u zich conventioneert als arts, dan hebt u recht op een RIZIV-toelage. Weet u ook hoeveel die bedraagt en waarvoor u ze kunt gebruiken?
 

RIZIV-toelage voor artsen in 2020

Als u volledig geconventioneerd bent, dan ontvangt u een RIZIV-toelage van 5.037,70 euro. Bent u slechts gedeeltelijk geconventioneerd, dan bedraagt uw RIZIV-toelage 2.376,40 euro.

 

Wat kunt u als arts met uw RIZIV-toelage doen?

Het bedrag van uw RIZIV-toelage moet u in een pensioenplan (Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen), een verzekering Gewaarborgd inkomen, of een combinatie van beide investeren. Zo spaart u zelf een aanvullend pensioenkapitaal bijeen en/of beschermt u zichzelf op financieel vlak als u een tijd arbeidsongeschikt bent.

Uw RIZIV-toelage wordt rechtstreeks in uw aanvullend pensioenplan (SVAPZ) of polis Gewaarborgd inkomen gestort.

 

Hoe krijgt u uw RIZIV-toelage als arts?

U dient zich eerst aan te sluiten bij het Nationaal Akkoord tussen artsen en ziekenfondsen. Vervolgens stuurt u het aanvraagformulier voor uw RIZIV-toelage vóór eind september 2020 ingevuld naar ons door. Wij brengen nadien uw RIZIV-toelage en uw contract in orde. Vanaf 15 januari 2021 ontvangt u dan uw RIZIV-toelage.

​Start nu met Riziv bij AG: 
AG insurance biedt u het meest evenwichtige pakket aan solidaire waarborgen (gefinancierd door de verplichte bijdrage van 10%) en een gegarandeerd rendement van 0,75% + winstdeelname.

Aan 0,5% instapkosten via MySavings.
 
Lees ons volledig advies
DKV
Cardif
Axa
Generali
Baloise
ZA
NN
AG Insurance
Credimo
Vivium
Allianz

Onze beoordeling op Google

Klanten gaven ons (4,90/5)
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek
Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?
Dat kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Bel ons
+32 2 318 15 51
Contacteer mij
Video afspraak