Gewaarborgd inkomen

Een verzekering gewaarborgd inkomen betaalt in geval van arbeidsongeschiktheid een rente uit ter vervanging van de weggevallen inkomsten.

De doelgroep die beoogd wordt zijn de zelfstandigen en bedrijfsleiders die een groot deel van de omzet door eigen inspanningen verwezenlijken.

Waarom interessant?

Gewaarborgd Inkomen voor zelfstandigen: waarom is dit interessant?

Ieder van ons kan ziek worden of een ongeval hebben. Voor een zelfstandige heeft dit echter andere financiële gevolgen dan voor een loontrekkende. Een zelfstandige (met gezinslast) valt bij arbeidsongeschiktheid terug op een uitkering van € 60,26 bruto per dag vanwege het ziekenfonds.
 
Deze dagvergoeding is dikwijls onvoldoende om uw dagdagelijkse uitgaven te blijven dragen. Bovendien ontvangt u de vergoeding pas vanaf de derde week arbeidsongeschiktheid, en dit gedurende 6 dagen per week (van maandag tot en met zaterdag). Deze wachtperiode verdwijnt weliswaar vanaf 1 juli 2019. Wie na 1 juli 2019 arbeidsongeschikt wordt, ontvangt vanaf de eerste dag een uitkering van € 60,26 bruto per dag, op voorwaarde dat de arbeidsongeschiktheid minstens 8 dagen duurt.
 
Als zelfstandige moet je dus voornamelijk zelf zorgen voor je bescherming bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Een verzekering gewaarborgd inkomen kan u indekken tegen het verlies van beroepsinkomsten. Een dergelijke verzekering keert maandelijks een bijkomend vervangingsinkomen uit, bovenop de wettelijke dagvergoedingen. Een verzekering gewaarborgd inkomen zal evenwel in principe pas tussenkomen bij een economische arbeidsongeschiktheid van minstens 25%.
 
Wij maken voor u gratis een vergelijking en analyse van de markt. In tegenstelling tot spaarformules gaat het hier over premies in functie van leeftijd, beroep, looptijd, wachttijd, risico,... Deze verschillen van verzekeraar tot verzekeraar.
Lees ons volledig advies
DKV
Cardif
Axa
Athora
Baloise
ZA
NN
AG Insurance
Credimo
Vivium
Allianz

Onze beoordeling op Google

Klanten gaven ons (4,90/5)
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek
Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?
Dat kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Bel ons
+32 2 318 15 51
Contacteer mij
Video afspraak