Overlijdensdekking

U kan de anderen beschermen door een bijkomende overlijdensverzekering af te sluiten, vergelijken is hier een must om het beste tarief te bekomen.

De overlijdensdekking zelf is altijd onder de vorm van een levensverzekering.  De dekking kan in een aparte polis worden genomen of gelinkt aan een fiscale pensioenformule.

Successierechtenverzekering

Waarom?

Indien u kiest voor een hand- of bankgift en geen registratierechten wenst te betalen, zijn er alsnog successierechten verschuldigd indien u (de schenker) binnen de drie jaar overlijdt
Deze successierechten kunnen worden afgedekt door het afsluiten van een overlijdensdekking met een looptijd van drie jaar.
Premie is afhankelijk van de gezondheidstoestand van de verzekerde (de schenker) en het overlijdenskapitaal.  Deze premie kan u best afwegen ten opzichte van de geregistreerde schenking aan 3 of 7%.  Meestal zal de ovelrijdensdekking goedkoper uitvallen.

Hoe en wat?

Afsluiten van een overlijdensdekking waarbij het kapitaal gelijk is aan de te betalen successierechten.

Contract als volgt opstellen:
  • Verzekeringnemer= begiftigde (persoon die de de gelden krijgt van de schenker)
  • Verzekerde= schenker (persoon die de gelden schenkt)
  • Begunstigde bij overlijden=begiftigde
Bij een overlijden binnen de 3 jaar na de schenking dient u alsnog successierechten te betalen, er is de uitkering van het overlijdenskapitaal en met dit geld betaalt u de successierechten.
Wij maken voor u gratis een vergelijking en analyse van de markt. In tegenstelling tot spaarformules gaat het hier over premies in functie van leeftijd, beroep, looptijd, wachttijd, risico,... Deze verschillen van verzekeraar tot verzekeraar.
Lees ons volledig advies
DKV
Cardif
Axa
Athora
Baloise
ZA
NN
AG Insurance
Credimo
Vivium
Allianz

Onze beoordeling op Google

Klanten gaven ons (4,90/5)
Vraag vrijblijvend een adviesgesprek
Wilt u een update van uw financiële situatie? Of wilt u wat meer informatie?
Dat kan u ons bereiken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Bel ons
+32 2 318 15 51
Contacteer mij
Video afspraak